wij
zijn
het
zuid
land

wij zijn het zuid land

Wij maken voorstellingen en creëren kunstprojecten met jonge spelers tussen de 8 en 12 jaar voor een breed, volwassen en jong publiek waar ‘het kind’ een essentieel onderdeel van is. We willen de volwassen wereld met al haar grote vraagstukken, thematieken, grimmigheid, schoonheid en complexiteit niet mooier of simpeler maken, maar die wereld nadrukkelijk ook door de ogen van kinderen bevragen en van alle kanten bekijken. Daarnaast hebben we ‘het clubhuis’ opgericht, dé plek in Breda voor jonge creatieve geesten die hun eigen stem, visie en autonomie op het gebied van theater ontwikkelen door onconventionele projecten.

De artistieke kern van het zuid land bestaat uit Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom. Schrijven en maken gaan bij het zuid land hand in hand. De teksten van de voorstellingen worden geschreven door Jorg, terwijl de regie in handen is van hen beide.

‘Als je het niet meer weet, vraag het dan de kinderen. Wie zijn visie op de wereld in zoveel overwegingen en voorbehouden en angsten en twijfels heeft verpakt dat hij er zelf niet meer doorheen kijkt, kijk dan naar de kinderen.

het zuid land wordt o.a. ondersteund door: Gemeente Breda, KunstLoc, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Cultuurfonds, Amarte Fonds & Podium Bloos