wij zoeken jonge spelers

WEB_het-zuid-land_Reindier_fotoMoonSaris_2111

wie: spelers m/v tussen 12 en 14 jaar
wanneer: 13, 20, 27 november 10:00-15:00 (incl. verzorgde lunch)
wat: selectie voor nieuwe voorstelling 2022
waar: Podium Bloos, Breda

het zuid land, bestaande uit de twee makers Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom, maakt professionele voorstellingen met jonge spelers voor een volwassen publiek. ‘matrimonium’ wordt hun nieuwe voorstelling die gaat over de prestatiedruk en verwachting die hedendaags op kinderen wordt gelegd. In deze productie staan rolpatronen en het kwetsbare gebied tussen kind zijn en volwassen worden centraal. Voor de rollen zoeken we twee spelers (m & v) tussen 12 en 14 jaar met spelervaring.

het project Om de juiste spelers te kunnen selecteren voor de voorstelling organiseren we drie speldagen op 13, 20 en 27 november. We gaan aan de slag met tekst en ervaringen uit de eigen belevingswereld. Na deze drie ochtenden bekijken we met wie we de volgende stap gaan zetten richting de nieuwe voorstelling die eind van de zomer 2022 in première zal gaan. De repetities zijn vanaf januari elke zaterdag in Breda en we repeteren in zowel de carnaval- als meivakantie. Dus ben jij creatief, hou je van acteren en wil je meespelen in een professionele voorstelling dan zijn we naar jou op zoek!

het zuid land Wij zijn gefascineerd door de breekbare onschuld van het kind en maken vanuit die invalshoek grimmige sprookjes voor (jong)volwassenen. In die spookjes staat het kind centraal, als acteur en als onderwerp. In onze voorstellingen plaatsen we jonge spelers in een wereld die gedomineerd wordt door regels, denkbeelden en handelingen van volwassenen.

Aanmelden voor de drie spelochtenden kan tot uiterlijk 5 november. We willen je vragen een recente foto en je geboortedatum mee te sturen.

aanmelden